Kategorier
Hembygdsföreningen

Medlemsbrev februari 2022

Rumskulla hembygdsförening

Här kommer en hälsning från styrelsen om medlemsavgiften för 2022 och aktiviteter vi har planerat under året.

Aktiviteter 2022

Efter två år utan evenemang i föreningen ser vi nu fram emot att kunna träffas och göra trevliga saker tillsammans igen. Styrelsen har planerat en rad aktiviteter under året som vi hoppas du kommer att uppskatta. Vad sägs om..

  • Rundtur för veteranmopeder & MC lördag 11 juni kl. 11
  • Vi klär midsommarstången torsdag 23 juni kl. 18
  • Midsommarfirande i Hembygdsgården fredag 24 juni kl 15
  • Slåtter vid kvarnen och Hembygdsgården måndag 27 juni kl 17
  • Ekumenisk gudstjänst i 10 juli
  • Våffelservering och hattparad i Hembygdsgården lördag 13 augusti
  • Raggmunkegille med quiz i lördag 10 september kl 17
  • Kura skymning i Stenkullastugan fredag 18 november kl. 18

Information om de planerade aktiviteterna läggs ut fortlöpande på webben www.rumskulla.se , Facebooksidan, medlemsmailen, Rumskullabladet och på anslagstavlorna i Rumskulla, Solbacka och Wentzelholm.

Årsmöte 2022

Styrelsen kallar till årsmöte söndagen den 3 april kl 15 i Rumskulla Församlingshem. Det blir sedvanliga årsmötesförhandlingar, kaffe och ostkaka samt ett lotteri. Förra året hade vi inget årsmöte på grund av pandemin och därför behandlar vi verksamhetsberättelse och bokslut för åren 2020 och 2021. Varmt välkommen!

Medlemsavgiften 2022 – vi hoppas du vill bidra till föreningens fortlevnad

För att vår Hembygdsförening i Rumskulla ska leva vidare behöver vi ditt stöd genom att du betalar medlemsavgiften och därmed behåller ditt medlemskap. Roteombuden kommer inte heller i år ta upp medlemsavgiften eftersom vi vill undvika onödig smittorisk. Du kan istället betala genom bankgiro 5407-9173 eller med Swish till 1232729069. Kom ihåg att skriva ditt/era namn på inbetalningen. Årsavgiften är 50 kr per person eller 100 kr för familj där barn upp till 18 år ingår. Stort tack för ditt stöd!

Anmäl din e-postadress och få chans på fin vinst

För att lättare, snabbare och billigare kunna hålla kontakt med medlemmarna och nå ut med information om våra aktiviteter fortsätter vi att samla in e-postadresser. Under 2021 fick vi in ca 70 adresser och hoppas kunna utöka listan rejält under året. Om du inte redan har gjort det maila därför gärna din epostadress till rumskullahembygdsforening@gmail.com  Eller genom att anmäla dig till nyhetsbrev på webbplatsen www.rumskulla.se . Stort tack till dig som redan anmält adress! Du som är medlem och anmäler din epostadress före 1 juni eller anmälde din epostadress förra året är med i en utlottning av ett fint pris. Du kan också skicka din adress med ett svar på det här mailet. Missa inte det!

Till sist

Stormvindarnas framfart har tyvärr inte skonat Hembygdsgården. Träd har fallit över och förstört delar av gärdsgården och snuddat vid taket på Visthusboden. Det skadade materialet kommer att forslas bort och styrelsen kommer att ta ställning till vad som ska göras därefter. 

Du är alltid välkommen med idéer och synpunkter, här på mailen eller genom personlig kontakt med någon av oss i styrelsen.

Med vänlig hälsning

Styrelsen för Rumskulla hembygdsförening