Kategorier
Hembygdsföreningen

Medlemsbrev maj 2023

Foto: Mihis Alex, pexels.com

Vilka är dina bästa guldkorn i Rumskulla socken?

Nu vill vi på Rumskulla Hembygdsförening ta hjälp av er prenumeranter och kanske era nära och kära i vilka platser inom Rumskulla socken som är era guldkorn, och som ni vill tipsa andra om att besöka.

Oavsett om du bor kvar i trakten eller har flyttat härifrån har vi nog alla hittat en eller flera platser som vi gärna besöker igen och igen. Kanske är det en mysig promenadstig, en imponerande sevärdhet, mäktigaste utsikten med en god fika eller en stillsam sjö för ett kvällsdopp som du tänker på? Kanske har du guldkorn som inkluderar flera delar av året, sommar, höst, vinter eller vår?

Maila oss dina guldkorn på info@rumskulla.se så kommer vi dela dem på vår hemsida och på vår Facebook-sida så att fler få ta del av kända och okända guldkorn i Rumskulla socken.

Skriv med i mailet en kort beskrivning vad dina guldkorn betyder för dig och varför du har valt dem och skicka gärna med bilder från någon av dina besök av platsen. Skriv också om det är ok att vi skriver med ditt namn i samband med publicering av text och eventuella bilder.

Här kan du se vår karta över Rumskulla socken.

Stort tack för ditt bidrag!

Bästa hälsningar,
Rumskulla Hembygdsförening

 

Årlig rundtur för veteran-mopeder och MC

Hör upp alla motorentusiaster, den 10 juni är det dags för årets upplaga av Rumskulla Hembygdsförenings rundtur för veteran-mopeder och MC.

Motorentusiasterna, en avdelning i Rumskulla Hembygdsförening, kommer den 10 juni ge sig ut på vägarna i vår vackra socken. Rundturen är runt 3-4 mil och startar från Rumskulla Hembygdsgård klockan 11.

Avgift: 180 kronor inklusive fika med fralla och hamburgare med dryck och tillbehör. Betalas vid start kontant eller med Swish.

Varmt välkomna!

 

Foto: Pexels.com

Välkommen till Rumskulla på Upptäckardagen!

Den 14 maj kl 9-16 kan du besöka den gamla Prästgårdskvarnen från 1700-talet och se hur man malde mjöl förr i tiden, köpa fika och honung samt gå tipspromenad.

Läs mer om Upptäckardagen.

 

Sevärdheter att besöka i Rumskulla socken

Kalmar läns högsta punkt, en tusenårig ek eller gården där Emil i Lönneberga-filmerna spelades in är bara några av de sevärdheter du kan besöka i Rumskulla socken.

Läs mer om traktens sevärdheter.