Häng med på dagsutflykt till Åsle Tå!

Foto: Bild lånad från Åsle Tå hembygdsförenings hemsida

Häng med på dagsutflykt till Åsle Tå!

Lördagen den 4 maj kl 8-18 bjuder Rumskulla Hembygdsförening in till en dagsutflykt med buss till Åsle Tå, Falköping.

Upplevelsemuseet Åsle Tå ligger i en mångtusenårig jordbruksbygd och är Sveriges största bevarade samling av backstugor som ligger på sina ursprungliga platser. I en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen kan du vandra runt mellan stugorna och även stiga in i de tidsenliga interiörerna. I en unik museimiljö kan du uppleva arvet från ett svunnet fattig-Sverige och lära känna starka personligheter och deras gripande levnadsöden.

Hembygdsföreningen bjuder på bussresan och en guidad tur i Åsle Tå. Var och en står för övriga kostnader under dagen såsom inträde och lunch. Bussen tar max 50 personer och vi hoppas på att fylla den. Först till kvarn gäller, medlemmar har förtur.

Anmälan är bindande och lämnas senast 12 april till Laila, 070-208 28 53 (gärna sms) eller med e-post till info@rumskulla.se. Meddela antal vuxna och barn samt specialkost i anmälan.

Datum och tid: 4 maj, avresa med buss från Rumskulla Hembygdsgård kl 8.00 och hemkomst kl 18.00
Kostnader: Helglunch 200 kr per vuxen och 150 kr per barn (6-12 år). Inträde 50 kr per vuxen, 30 kr per barn (12-17 år) och gratis för barn under 12 år
Mer information: Upplevelsemuseet Åsle Tå

Vi ser fram emot att dela denna minnesvärda dag med dig!

Vänliga hälsningar,
Styrelsen för Rumskulla Hembygdsförening