Kategorier
Hembygdsföreningen

Nyhetsbrev april 2024

Foto: Dan Cristian Pădureț, pexels.com | Formgivning: Elina Lööw

Tipspromenad i Wentzelholm med extra allt

Du vet den där platsen där det en gång stod ett glasbruk och där du än idag kan hitta glasskärvor när du gräver i jorden. I byn Wentzelholm kan du ta del av historiens vindslag, vackra vidder och trollska skogar under årets tipspromenad.

Rumskulla Hembygdsförening och familjen Hultgren-Karlsson på Wentzelholms gård hälsar välkommen till tipspromenad söndagen den 28 april med start mellan kl 13 och 14. Vi bjuder alla promenadglada på kaffe/te/saft och hembakad kaka.

Lennart i Skräddarefall har upptäckt ett hittills okänt flyttblock i Kvillskogen och om du vill veta var så har han lovat att visa vägen ca kl 14. Spännande, eller hur! Tänk att vara bland de första som besöker detta naturminnesmärke.

Varmt välkommen till Wentzelholm,
Rumskulla Hembygdsförening och familjen Hultgren-Karlsson

Foto: Bild lånad från Åsle Tå hembygdsförenings hemsida

Sista chansen för anmälan: Utflykt till Åsle Tå

Lördagen den 4 maj kl 8-18 bjuder Rumskulla Hembygdsförening in till en dagsutflykt med buss till Åsle Tå, Falköping.

Chansen finns fortfarande att anmäla sig till utflykten till Åsle Tå lördagen den 4 maj. Det finns platser kvar i bussen. Välkommen med din anmälan till e-post till info@rumskulla.se eller sms till Laila 070-208 28 53, senast den 18 april.

Praktisk information har skickats till alla anmälda. Du som ännu inte anmält dig får informationen med vändande e-post när du anmält dig.

Här kan du läsa mer om dagsutflykten.

Vi ser fram emot att dela denna minnesvärda dag med dig!

Formgivning: Elina Lööw

Vårstädning i Rumskulla Hembygdsgård

Den 7 maj kl 17 är det dags för vårstädning i vår kära hembygdsgård, och styrelsen tar gärna hjälp av den som har möjlighet att komma.

Trevligt att göra något tillsammans, eller hur! Ta med en räfsa och kom till Rumskulla Hembygdsgård så gör vi fint inför vårens och sommarens evenemang. Hembygdsföreningen bjuder alla “städare” på grillad korv.

Hoppas vi ses!

Formgivning: Elina Lööw

Upptäckardagen i Rumskulla

Den 19 maj kl 10-17 är det äntligen dags för Upptäckardagen i Rumskulla, denna gång ses vi vid Gibberydssågen.

Rumskulla Hembygdsförening bjuder på en upplevelse från gångna tider vid sågen i Gibberyd, ett stenkast från gården Katthult. Det gamla sågverket vittnar om den tid i vår skogsbygds historia då det var i bruk, från 1920-talet till mitten av 1970-talet. Lyssna efter ljudet av tändkulemotorn så hittar du fram.

Under Upptäckardagen välkomnas besökare i alla åldrar med fri entré. Hembygdsföreningen erbjuder även fika med hembakat för 40 kronor.

Här kan du läsa mer om årets Upptäckardag i Rumskulla.

Varmt välkommen!

Formgivning: Elina Lööw

Kom ihåg: Medlemsavgiften för år 2024

Genom att bli medlem är du med och bidrar till Rumskulla Hembygdsförenings fortlevnad. Du bidrar till att vårt natur- och kulturarv tas tillvara och kan vara med och påverka bygdens utveckling.

Avgiften för år 2024 är 50 kronor per person eller 100 kronor per familj där hemmaboende barn upp till 18 år ingår. Kom ihåg att skriva ditt/era namn på meddelanderaden när du gör din inbetalning. 

Betala till bankgiro: 5407-9173
eller med Swish till 123 272 90 69

När du har betalat din medlemsavgift, skicka ett mejl till info@rumskulla.se så kommer du få ditt personliga medlemskort i vändande mejl. Detta medlemskort kan du skriva ut eller visa upp på din mobil när du till exempel vill besöka Kalmar Läns museum.

Varmt tack för ditt stöd!